reede, august 31, 2007

Hing

"Paistab, et ühe koera sisse ongi kolinud võõramaine poeet, kuna ta ei mõista eestikeelseid korraldusi. Teisel on vist külas mõni vana kaevur." - K.Port Hingede otsingul. 31. augusti 2007. a Äripäeva Visiooni lk 50.

Kuidagi pani mõtlema kogu artikkel ja eriti jäi hinge tsiteeritud lõik...Ei oskagi seda lühidalt kirjeldada või selgitada, mis tundeid see tekitab. Teatud mõttes tekkis isegi äratundmise rõõm, et näe keegi mõtleb veel nii ja oskas sõnad õigesti seada selle väljaütlemiseks.
.....

Teemaväline: meie koer on mõlemakäpaline - käppa küsides annab kord vasakut ja kord paremat. Täpselt nii kuida tahtmine on. Ja jätkuvalt teeb asju siis ja nii kuidas tema seda soovib. Ta on ju koer, kes pidavat olema kergesti õpetatav-kasvatatav. Ma ei kujuta ette, mis vaeva vanemad näevad oma laste õpetamise-kasvatamisega.

2 kommentaari:

Kadri ütles ...

Praegu on ta titt - sahmib siia-sinna. Siis kui suuremaks saab ja rahuneb ja taipab mis on tema ülesanne, siis saab pererahva rõõmustamine kõige olulisemaks tegevuseks. No vähemalt meil oli nii. Ja eks see rõõmustamine seisneb mõnikord (või siis ikka tihti) näiteks kingade toomises (tihtilugu keset muruplatsi ...) Puhas rõõm :)

Kristi ütles ...

Tassida talle meeldib, kuid neid asju, mida poleks vaja ja oi kui uhke kõnnak käib sinna juurde:-)