teisipäev, aprill 26, 2005

Vaktsineerimine

Eile sai tehtud puugivastane vaktsineerimine ja järjekordselt veendutud, et Eesti riiklike raviasutuste arstid on ikka nii tuimad ja ükskkõiksed vanad kuivikud. Algul mingi paberimajandus (kus küsiti, ega muna vastu allergiat pole ja anti vaktsiinipass) ja siis löödi vaktsiin kätte, plaaster peale ja minema. Ei räägitud pea sõnakestki seda, mis kõrvalnähud võivad tekkida. Ainuke mida mainiti oli, et täna võib tekkida palaviku tunne, aga see on normaalne. Samas need vähesed korrad, mil olen juhtunud erakliinikuid külastama, seal sellist suhtumist inimestesse (patsientidesse/klientidesse) ei kohta. Inimestel on suunurgad ülespoole ja suhtumine sõbralik. Sinuga vesteldakse rahulikult, seletatakse kogu protseduuri ja kõike sellega kaasnevat ning üldse on sealt väljudes palju parem tunne, kui riiklikest raviasutustest. Kõige selle põjuseks on RAHA, mis paneb tõesti rattad liikuma.

Õhtul ei olnud J-l midagi, minul aga tugev peavalu ja peale kosutavat und tuli välja, et ei oleks tohtinud süsti tehtud käe peal magada, sest käsi hakkas valutama selle tulemusel. Täielik sandi tunne peale ühte väikest vaktsineerimist. Muidugi ei ole ma 100% kindel, et see vaktsineerimisest oli, aga kindlasti enne seda polnud mul midagi viga.

Kahjuks pean seda raviasutust kuu aja pärast (mitte 2 nädala, nagu süstija tädike teatas) uuesti külastama ja loodan, et siis läheb paremini.

Kommentaare ei ole: