kolmapäev, september 23, 2009

Lõhe-suitsujuustu büreesupp


Lihtne, kerge ja kiire. Otsa sai ka väga kiiresti.

Retsept:
Lõhe-supikogu, 2-3 tervet porgandit, 1 terve sibul ja 4-5 küüslauguküünt veega keema. Keemise ajal korjad puljongilt vahu. Keetsin u 1 tund ja siis kurnasin läbi sõela teise potti puljongi. Supikogust nokkisin välja liha, ülejäänud sõelale jäänu viskasin ära. Hakkisin porgandi ja sibula ning praadisin kerglet võis. Lisasin segu puljongile ja lasin keema. Seejärel läks potti hakitud kartul ja keetsin, kuni kõik juurviljad olid pehmed. Pott tulelt ja saumiksriga supp büreeks. Pott tagasi pliidile ja büreele lisandus tükeldatud suitsujuust. Keetsin seni, kuni juust oli sulanud ja siis lasin veel korra saumiksriga supi üle. Soovitav on tihedamalt segada suppi peale juustu lisamist, sest muidu võib põhja kinni jääda. Maitsestasin soola ja pipraga, lisasin kala ja lasin korra keema. Kaunistasin minibasiilikuga :-)

1 kommentaar:

Tuuker ütles ...

Paluks retsepti?