teisipäev, august 01, 2006

Peipsi järvel

Tudulinna, Iisaku, Rannapungerja ja Peipsi järv said nädalavahetusel meie poolt külastatud. Päevad olid täis päikest ja naeru. Terve laupäev ja pühapäev veetsime järves ja sõitsime veelauda ja -suuska. Lained olid päris korralikud järvel (mõni mees ütles pühapäeva õhtuni järve kohta meri) ja algajal oli tükk tegemist, et end püsti saada. Sõidetud sai korralikult - jalad olid täitsa pehmed, kui suuskadelt maha sain. Arvan, et ma tegin suuri edusamme veesuusatamises ja järgmine kord on juba lihtsam. Tiks tegi veelaugaga sõidus kõigile ära ja ilus oli vaadata, kuidas ta sõitis.
Õhtul käisime kohalikus ööklubis Prowints ja vat see oli elamus. Teadjamate hoiatus, et kaine peaga seal eriti kaua ei kannata olla, vastab tõele, kuid kui satute sinna, siis läbi käia tasuks ikkagi.
Pühapäeva hommikul enne järvele minekut tuli teha ka üks väike töö - tammi kivid paika seada. Selle tegevuse juures sai näha korralikku külavaimu - üks töötab ja kümme õpetab kaldal õlled peos. Keegi ei saanud kellegi peale kurjaks, lõõbiti, visati nalja ja töö sai kiiresti ja korralikult tehtud.
Õhtul koju sõites mõtlesin, et vat see oli üks väärt nädalavahetus. Sai puhata, lõbutseda ja ka näha Eestimaad (ja uusi inimtüüpe). Peipsi kant on koht, kuhu võiks iga kell tagasi minna, sest nägemata jäi palju ja veesuuska sõidaks veel ja veel.
Üks väike seik ajab siiani näo naerule. Laupäev. Tuleme järvelt ja suundume Kalle vanemate majja, kus plaan minna kohe sauna sooja. Tereve tee sellest räägitud ja paigas plaan, et naise enne sauna ja siis mehed. Ma polnud jõudnudki sauna poole minema hakata, kui üks neiu tuli juba saunast tagasi ja teatas "Tead, ma ei tahagi sauna, ma tahan LIHTSALT dušši alla." Nimelt ei kujutanud neiu ette, et tavalises (vanemat tüüpi) saunas ei ole dušši, vaid pestakse ennast ju kaussi parajaks tehtud veega. Selline korraldus neiule aga ei sobinud. Sama neiu suutis veel mõned lambakillud visata ja tõestas sellega, et igasse seltskonda satub ikka mõni määäääää.

Kommentaare ei ole: