teisipäev, juuli 03, 2012

Meie päev ehk väiksed pulmad


Veebruaris, kui tähistasime Jaanusega oma 7. aastapäeva tegi Jaanus täpselt temale omaselt mulle abieluettepaneku. Vastus oli koheselt teada ja kui asusime arutama, et kuidas kumbki seda päeva ette näeb, siis tuli välja, et mõlemal pea ühesugune ettekujutus sellest - kahekesi Hiiumaal inimtühjas rannas, ei mingit pidu ja pillerkaart, vaid päev meile endile ja teistele räägime siis, kui asi tehtud.

Kuupäeva valik oli ka lihtne. Mõte oli vanematele teatada ikkagi samal õhtul ja ühise laua taga, aga kuidas sa seda teed, kui ühed Hiiumaal ja teised Pärnus. Läks aga lihtsalt, sest me olime kinkinud jõuludeks mu vanematele nädalavahetuse Hiiumaal Hõbekala külalistemajas 29. juunist 1. juulini ja no paras ju teha siis 30. juuni registreerimine ja see pidulik õhtusöök, kus oma päevane tegu teatavaks teha. Ettekäändeks tõimegi vanematele, et istume lihtsalt kõik koos ühise lauataga, sest palju ikka seda juhtub, et kõik ühel ajal ühes kohas on. Manni ja Riivo (mu nö asenduspere) saime ka väga lihtsalt samasse punti samal ettekäändel.

Registreerimise kohaks valisime Hirmuste ranna, sest seal ei käi pea üldse inimesi ja oli täpselt selline koht kuhu kohale jõudes tekkis see "vot just see on õige koht" tunne. Oli ka teisi ilusaid randu, kuid see oli see kõige-kõige.

Pulmade ettevalmistus sujus väga lihtsalt ja nii mõnedki asjad laabusid ise. Jaanusele saime ülikonna poest ja mina lasin kleidi õmmelda salongis Pärl, sest rasedale pruudikleidi ostmine kuskilt salongist oli võimatu (pole lihtsalt ühtegi). Sõrmused pidid olema erilised ja pöördusime ehtekunsti stuudio Gramm kunstniku Maarja Niinemägi poole, kes valmistas meie soovile vastavad sõrmused valgest kullast. Sõrmuste sisse lasime graveerida lisaks traditsioonilisele ka kolm sümbolit - usk, lootus armastus. Pruudikimbu tegid lillepoe Masha töötajad ja kimbu lillede (pojeng ja freesia) ja värvivalik (roosa) tuli Jaanuse lipsu värvist.

Kuna ma Hiiumaal eriti juuksureid ei tea, siis Tallinnas oma juuksur Renaldo Paabeliga sellest rääkides tegi viimane ettepaneku, et tuleb ise Hiiumaale ja teeb mulle soengu. Nii läkski ja no tema tööga võib alati rahule jääda, sest soeng pidas vastu pikale päevale ja vihmale ning tuulele. Meigi tegi Kristel Mutt.

Meie plaanist teadsid ainult kaas asjaosalised - notar (Maira Kattel), fotograaf (Marje Kärner), juuksur (Renaldo Paabel) ja õhtusöögi korraldaja (Kätrin ja Siim Rätsep).

Reede õhtul Hiiumaale jõudes jätsime kõik pulmadega seotud asjad autosse ja laupäeva hommikul ütlesime Jaanuse vanematele, et lähme lihtsalt randadesse ja metsadesse kolama ning kui jõuame, siis tuleme enne õhtusööki läbi.

Registreerimiseks plaanitud kellajal sadas Hirmustes paduvihma, kuid peale 1,5 tunni seiklusi mööda Hiiumaad, kui otsisime kohta, kus ei sajaks ja oleks ilus siiski registreerida, sai vihm Hirmustes läbi ja kell 16. 30 seisimegi neljakesi rannal ja üritus sai alata. See hetk jääb vast meile mõlemile alatiseks meelde ja seda tunnet ei ole võimalik kirjeldada.

Pärast registreerimist väike fotosessioon ja tuligi sõita õhtusöögile vanematega. Vot siis tuli alles närv sisse, et kuidas vanemad reageerivad. Õnneks "kere peale" ei saanud, kuid pahased olid küll, et pidulikult neil riidesse ei palunud õhtusöögiks panna. Õhtusöök möödus lõbusalt ja vahepeal helistasime ka vendadele, et uudisest teada anda. Sõpradele teatasime osadele helistades, teistele sms-i teel ja ülejäänutele fb kaudu.

Vot sellised olid ettevalmistused ja oli iseenesest meie päev.

1 kommentaar:

Sandra ütles ...

Väga südamlikud pulmad! Midagi ka minu maitse järgi!

(sattusin juhuslikult sellele blogile kuna minu lähiperekonnas on aastased kaksikud ja seetõttu pakkus huvi)