teisipäev, november 24, 2009

Kui munad on otsas ...

... ja kell on öö, siis ei saa teha järgmiseks päevaks plaanitud lihapalle tomatikastmes, vaid tuleb teha hakkliha tomatikastmes. Praed hakitud sibula ja küüslaugu õlis kergelt läbi, lisad hakkliha ja praed kogu selle kupatuse läbi. Lisad soola, pipart, purustatud või tükeldatud konservtomateid ja tomatipastat. Kuumutad segu ja lõpus lisad veel maitse järgi hakitud või purustatud küüslauku. Lased veidi kaaneta haududa ja ongi maitsev liharoog valmis. Ma ise oleks küll miskit teravat veel lisanud, kuid kuna Jaanusele eriti teravad toidud ei maitse, siis säästsin teda sellest :-) Hiljem tuli mõte, et oleks võinud ju törts valget veini lisada, sest vein annab sellise omapärase lisamaitse.
Juurde sobib sellele väga heasti juurviljapüree, mida valmistatakse samamoodi kui kartulipüreed - keedad väiksemateks tükkideks lõigatud kartuli, porgandi, kaalika pool pehmeks, lisad lillkapsa ja keedad seni, kuni kõik on mõnusalt pehme. Kurnad juurviljad ja püreestad need köögikombainis või saumiksriga. Juurde võid, piima ja veidike soola ning suurepärane püree ongi valmis. Püreele rohkem maitseaineid ei lisaks, sest siis ei tunne enam head juurvilja maitset.
PS! Pilti ei saa jätkuvalt, sest meil fotokas ei tööta minu käes ja mobiilifotod on nii haledad.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Kata ütles ...

Proovi kiivikana ka! Võtad umbes 250g kana rinnafileed ja lõikad nii väikeseks, kui soovid (mulle meeldis, kui oli päris peen). Paned pannile, maitsetsad tüümiani ja pipraga ning pruunistad. Retsept näeb ette, et õliga aga ma tegin tavalise taluvõiga ning tüümiani asemel panin basiilikut. Kui kana on valmis, tõstad kõrvale. Siis paned kuskile potti, või kasvõi samale pannile 2 supilusikatäit vett ja sinna sisse lõigud umbes pool kiivit. Jälle just nii väikeseks kui soovid (ja jälle mulle meeldis, kui oli päris peenike, sest nii jätkus neid tükke igale poole). Siis kuumutad seda kiivivett nii pool minutit-minut ja valad kanale peale. Serveeri riisiga.

Retsepti sain, üllatuslikult, beebitoitude kokaraamatust :) Nosisime terve perega ja olime väga rahul. Head isu!

Kristi ütles ...

mmm, see tundub küll päris põnev. Proovin kindlasti