teisipäev, jaanuar 14, 2014

Tali tuli

Poisid kasvavad jõudsalt. Karli tatsab täitsa omal jalal ja tahab hästi palju ise teha ja aidata, hoiab väga oma vennakest, kui on hea tuju. Karle roomab endiselt mööda maad, kuid emme-issi abiga tuleb vaikselt käputamine ka välja ning soovi korral istub täiesti iseseivalt. Ronib diivanile ja diivanilauale ilma igasuguse probleemita, alla tuleb aga pea ees. Lisaks ajab ta ennast kõikvõimalike asjade najale põlvili või lausa püsti.
Söömise mured lahenesid meil nii umbes detsembri alguses ja lihtsalt ühel päeval hakkasid korralikult sööma ning pea kõike, mida pakud. Siit minu julgustus teistele vanematele - vanema asi on lapsele pakkuda tahket toitu, kui selleks õige aeg, aga me ei saa kuidagi sundida neid seda sööma ja lihtsalt peame olema kannatlikud ja järjepidevad.
Hambaid on Karlil 11 (viimased 4 tulid pea korraga jõulude ja aastavahetuse paiku) ja Karlel 0.Õnneks väidavad arstid, et see on ainuke asi mille pärast ei pea muretsema.
Mõlemale on hästi oluline, et päevakava oleks paigas ja kui ei ole, siis on minul õhtuks "juuksed püsti peas" nende pideva jonni/vingumise tõttu. Endiselt magavad mõlemad meie kaisus ja on tissilapsed. Päeval saavad ilma rinnapiimata ilusti hakkama, aga öösel ja eriti vastu hommikut teevad kõva kisa, kui ei saa. Ehk siis endiselt pole mul olnud ühtegi ööd, kus ma oleks terve öö magada saanud. Tunnen sellest väga puudust, aga eks tuleb kunagi jälle see aeg, kui saab öösel rahulikult magada.
Ujumis- ja laulutundides käime jätkuvalt kõik koos ning Karle lisaks veel füsioteraapias. Ujumas on Karli lemmiktegevuseks vette sukeldumine basseini äärelt ja seejärel u 2-3 meetrit veeall emme-issini ujumine. Vahel olen ma ise tüdinud juba neist sukeldumistest, aga väiksel härral ei paista kuskilt tüdimust tekkivat.  Grossing jäi mõneks ajaks kõrvale, sest poistel on täpselt selle tunni ajal päevase une aeg.
Õues käime jalutamas tänasest siis lume olemasolu korral kelkudega, mille issi Jaanus poistele ostis. Mõlemale tundus see meeldivat ja Karli tõmbas pidevalt ühe käega triipe lumele.

Kommentaare ei ole: