esmaspäev, oktoober 13, 2008

Hiiumaal

Eelmine nädal möödus kiiresti, kuigi esmaspäev oli DD igatsus nii suur, et laenasime Yip'i Kadrilt ja käisime temaga jalutamas. Kodu on aga siiski täiesti elutu, kui koera pole.
Reedel Kärdlasse jõudes ei teadnud DD kumma juurde joosta - siblis edasi tagasi minu ja Jaanuse vahel. Kosunud on ta juba korralikult ja naudib täiega õues olemist. Toas on nõus olema ainult öösel. Päeval toimetavad Kellyga koos hoovis - mängivad, jalutavad, kaevavad, nuusivad, magavad. Isegi vihmaga ei lähe koridori, vaid toimetab õues edasi.
DD üllatas meid ka oma uue käitumisega. Nimelt kui ta närib konti ja Kelly julgeb tulla nuusutama, et mida ta sööb, siis DD lõriseb, näitab hambaid ja haugub ka kui asi väga tõsiseks läheb. Tundub, et meie koerapiiga hakkab suureks saama.
Tegime Jaanusega laupäeval ja pühapäeval õunamahla ja küpskilu. Õunamahla saime 60 liitrit, osa sellest läks värskelt pudelitesse ja osa kuumutasime läbi. Järgmine aasta teeme kindlasti oma õunapuude õuntest mahla, sest see on nii lihtne ja kiire töö.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Ma osalesin ka laupäeval õunamahla tegemise protsessis. Viimsi õuntest tuli suisa 124 liitrit. Meil läks kõik kuumutatuna purkidesse. Aga ei saa küll öelda, et see vähe aega oleks nõudnud :) Ja viimastesse laaridesse panime arooniat ka. Väga hea tuli.

Rukkileib ütles ...

Kuumutamine võtabki päris palju aega. Me kuumutasime ainult 25 liitrit. Mahla pressimine käib küll kiiresti.