reede, oktoober 28, 2005

Pläta-pläta

Ihii. Eile õhtul pani ta kaks viimast kihti lakki põrandale ja täna hommikul sai seal põrandal palja jalu käia ja pläta-pläta teha. Lisaks sai aknast ka hommikust Toompead kiigatud.

Seega asi on nüüd nii kaugele jõudnud, et juba täna tuleks välja mõelda, mis värvi seinad teha, homme kõik seinad-laed tolmust puhtaks ja värvima. Õnneks lubasid PP-d laupäeval appi tulla.

kolmapäev, oktoober 26, 2005

Nad haisevad

Vanemaealisi inimesi (vanus üle 60) on kõikjal - ühistransportides, polikliinikutes, poodides, treeningsaalides (isegi ka body-pump trennis) jne. Mul ei ole selle vastu midagi, tore, kui nad ei istu ainult kodus teleka ees, kuid mille krt pärast nad haisevad. Enamjaolt haisevad nad kuse järgi, kuid on ka kõiki muid ebameeldivaid lõhnu.
Ma ei mäleta küll, et minu vanaema või vanavanaema või mõni vanem sugulane oleks haisenud. Tänapäeval, kus enamus korterites on olemas vesi (ka soevesi), ei oska vanemad inimesed millegi pärast enda ja oma riiete puhtuse eest hoolitseda. Kas tõesti kokkuhoid on see, mis ei lase seda teha? Ei tahaks uskuda. Loomulikult võib osadel olla meditsiinilise probleeme, kuid kas kõigil neil haisejatel? Selles ma kahtlen.
Äkki on neil kuri plaan nooremad inimesed haisuga "välja süüa" poodidest, ühistranspordist, treeningsaalidest jm?

neljapäev, oktoober 20, 2005

Kultuursemaks

Nii, seekord tahaks minna vaatama balletti Pähklipureja või Luikede järv , mis etenduvad Rahvusooperis Estonia detsembris ja jaanuaris.

Kuna minu eelmised teatrikaaslased teatasid, et neid ei huvita ballett ja nemad minuga seda vaatama ei tule, siis otsin omale kaaslasi. Kas lugejatest keegi on huvitatud või pean tõesti üksi minema?

Kas minna ...?

Neljapäeva õhtuks pean otsustama, kas lennata kaasreisijana Oslosse või mitte. Hommikul kell 7 ( utc järgi 0400) EETN ja 11 (utc 0900) ENGM.
Asjal on omad plussid ja miinused. Esiteks oleks äge lõpuks proovitud ka üle pika aja, kuida on lennukis olles maandumine ja teiseks saaks enda opereeritava lennukiga lendu proovida. Kolmandaks, oleks tore külastada linna (isegi riiki), kus pole varem käinud. Miinus - mida krt ma teen hommikul nii vara Oslos.

Update: Keegi teine otsustas minu eest - lendu ei toimu.

teisipäev, oktoober 18, 2005

Valimised

No ei saa ma sellest kirjutamata jätta.
Käisin minagi pühapäeval kohalikus omavalitsuses hääletamas (nb! endiselt olen registreeritud Pärnu maakonda) ja pidin käpuli kukkuma, kui nägin kandidaatide nimekirja. Korduvalt võis kohata nimekirjas kohalikku pätti või joodikut. Erakondi oli kolm: Eestimaa Rahvaliit, Viljaveski ja Eesti Keskerakond.
Tulemused: R 7 kohta, V 4 kohta ja K 2 kohta. Mulle selline tulemus meeldib:-) Vähemalt minu kodukandis ei valitse K.

neljapäev, oktoober 13, 2005

Sõnumeid Itaaliast

Nii, eile nad siis startisid EETN lennuväljalt kell 06.00 UTC ja Meduus on veidi kajastanud teekonda. Mina edastada tema poolt saadetud uudiseid ja teateid.

13.10.2005 hommikul 07.19 saabunud sõnum: Milano Centrale raudejaam. Kell on 6.15 kohaliku aja järgi ja istun peldikus luku taga, uks ei tule enam lahti. tundub, et tuleb põnev reis.

teisipäev, oktoober 11, 2005

Ajakirjandus

Tuleb välja, et Eesti ajakirjanikel ei ole enam millestki huvitavast kirjutada või ei viitsi nad midagi asjalikku kirjutada. Varsti on nii, et mõnel miljonäril lõhkeb autokumm tööle sõites ja see uudis satub mõne "järjest rohkem allakäiva ajalehe" päevauudiseks.
No hallo, kuhu me sedasi jõuame.
Lisaks suudavad nad alati infot moonutada või selles kõvasti eksida.
Ajalehed ei ole enam asjalikud, vaid koomiksid, mida lugedes saad hea kõhutäie naerda, kui tead asja tegelikku tausta.